Selecteer een pagina

Voor jou

Vanuit mijn jarenlange ervaring met kinderen (in het basisonderwijs en als kindercoach) heb ik lang gedacht om mij te specialiseren in kindercoaching. Totdat ik ontdekte dat in ieder van ons een (innerlijk) kind zit dat aandacht nodig heeft. Mijn eigen persoonlijke zoektocht naar balans en ontwikkeling, vormen de basis van waaruit ik jou graag help om weer in je eigen kracht te komen.

Evenwicht in denken, voelen en doen is een mooie uitdaging voor ons allemaal: zowel jonge kinderen, pubers als volwassenen kunnen daarvoor bij mij terecht.

Kinderen van 4-12 jaar

“Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op het vermogen om in een boom te klimmen, dan zal hij zijn hele leven denken dat hij dom is.

Albert Einstein

In onze maatschappij stoppen we kinderen vaak in hokjes. Dat gebeurt eigenlijk al vrij snel na de geboorte. Groeit je kleintje wel snel genoeg? Past –ie wel in de groeicurven zoals die worden gehanteerd?

Het kan je onzeker maken. Soms gaat die onrust vanzelf over, maar soms blijft de zorg over de ontwikkeling van je zoon of dochter aanwezig. Heb je het gevoel dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit? Of bemerk je een verandering in het humeur van je kind? Misschien wordt er vanuit school gewezen op concentratie- of gedragsproblemen? Of loopt je kind achter in de motorische en/of cognitieve ontwikkeling?

Als je merkt dat je kind zich niet vol zelfvertrouwen ontwikkelt, is het fijn dat iemand met je meedenkt en meekijkt. Je wilt niet direct naar een psycholoog met je kind, maar je kunt best wat hulp gebruiken.

Als kindercoach help ik je zoon of dochter bij het (her)ontdekken van zijn of haar unieke kwaliteiten, talenten en gevoelens. Zo kan je kind weer zelfvertrouwen opbouwen. Zichzelf laten zien en balans ervaren vanuit het contact met zijn of haar eigen-waarde.

Remedial Teaching

Het kan ook zijn dat je kind wat extra leerondersteuning nodig heeft. Soms kan een kind niet goed mee komen omdat het in de basis iets heeft gemist. Ik kijk waar de hiaten zitten en wat nodig is om weer aansluiting met de groep te kunnen maken.

Er kan ook sprake zijn van specifieke problemen als dyslexie of dyscalculie. Beelddenkers hebben het niet altijd makkelijk op school. Het werktempo is pittig en de vereiste concentratie en het zelfstandig werken is niet eenvoudig op te brengen. Op het gebied van taal, rekenen en tekstbegrip kan achterstand ontstaan. De informatie komt op een andere manier binnen en wordt ook anders verwerkt dan bij niet-beelddenkers. Daar staat tegenover dat beelddenkers inventief zijn: door hun manier van denken kunnen ze dingen snel doorzien en oplossen. Ik help je kind graag om op een andere manier te leren en zich de stof eigen te maken.

Jongeren van 13-18 jaar

“Alleen met je hart kun je goed zien, het belangrijkste is onzichtbaar voor de ogen.

Antoine de Saint-Exupéry

Ook jongeren kunnen bij mij terecht. Oudere kinderen die verdriet hebben, angstig zijn of zich alleen voelen. De wijsheid van deze tieners verwondert me keer op keer. De levensvragen waar ze zich mee bezig houden, de lat die ze zo hoog leggen. Het zijn serieuze thema’s waar mee geworsteld wordt en om hulp vragen is voor velen erg lastig. Pubers zijn veel meer dan ‘lui’ en ‘opstandig’. Het zijn jong-volwassenen die vaak grote keuzes moeten maken over hun toekomst en hierin graag serieus genomen willen worden. Wil ik bij mijn vader of mijn moeder wonen? Welke opleiding past bij mij? Ik word gek van mijn moeder. Mijn broertje krijgt alle aandacht. Mijn ouders denken dat ik niet weet dat er schulden zijn. Ik blijf liever thuis dan dat ik uit ga, dan maken mijn ouders elkaar tenminste niet af. Heb je een kind op de middelbare school waarvan je voelt dat het hulp kan gebruiken? Neem contact op en we kijken samen wat hem of haar zou kunnen helpen.

Volwassenen

“Als er iets in het kind is wat we willen veranderen, zouden we eerst eens moeten onderzoeken of het niet iets is wat beter in onszelf veranderd zou kunnen worden.”

Carl Gustav Jung

Er komt veel op ons af als volwassene en er wordt in onze maatschappij ook veel van je gevraagd. Wanneer je vast loopt in je werk of in je persoonlijk leven, help ik je graag om weer plezier te ervaren. Als je leeft vanuit je hart en verbinding ervaart tussen inspanning en ontspanning en tussen je hoofd en je lichaam, kan je de hele wereld aan.

Balans in je leven, begint met balans in jezelf. Een heldere kijk op jezelf is daarbij van belang. Oog voor je eigen behoeftes, inzicht in je kwaliteiten, je onzekerheden en waar die mee te maken kunnen hebben, helpt je groeien. Als reader-coach kan ik je helpen nieuw zicht te krijgen op je mogelijkheden en moeilijkheden. Zo gaan we samen op weg naar een nieuw evenwicht.

css.php