Selecteer een pagina

Over mij

Ik ben Yolanda Miedema (1960) en ik houd van ontdekken, leren, groeien, yoga, zwemmen, film- en theaterbezoek, rennen in de natuur en van (mijn) kinderen. Samen met Gerard heb ik 1 dochter en 2 zoons (1994, 1996, 1998).

De geboorte van mijn kinderen heeft veel in beweging gebracht. Ik ontdekte hoe mooi kinderen zijn in hun enthousiasme en puurheid, hoeveel ik van ze kan leren, hoe graag ik met ze werk en hoeveel energie en blijheid ik daarvan krijg. Ook mijn eigen innerlijk kind kwam weer aan bod en mocht gaan spelen!

In 1997 besloot ik mij, na verschillende functies in het bedrijfsleven, te laten omscholen tot leerkracht in het basisonderwijs. Ik genoot van mijn werk, maar bleef ook zoekende naar meer rust en geluk. Op aanraden van een vriendin ben ik met een persoonlijk ontwikkelingstraject gestart. Van 2008 tot 2012 heb ik de opleiding Effectieve Intuïtie van Carolina Bont gevolgd (www.effectieveintuitie.nl) en deze opleiding heb ik in 2014 afgesloten met het 1jarig-traject professioneel auralezer. Ruimte maken voor mijn eigen ‘innerlijk weten’ heeft voor meer balans, helderheid en zelfvertrouwen in mijn leven gezorgd.

Ik heb 15 jaar genoten van mijn werk als leerkracht met kinderen op de basisschool. Maar ik vond het soms ook lastig; er was weinig ruimte voor de behoefte van het individuele kind. Kinderen vertellen iets met hun gedrag en door te luisteren en te kijken naar hen en hun omgeving kan ik aansluiten bij die behoefte. Omdat ik wilde leren hoe ik dat zo goed mogelijk kan doen, ben ik in 2011 gestart met de opleiding tot kindercoach bij BGL in Hoofddorp (www.bgl.nl). Het meest waardevolle van deze opleiding is dat ik geleerd heb dat de antwoorden en oplossingen in het kind zelf zitten. Door technieken en inzet van materialen weet ik de eigen kracht en het oplossend vermogen van het kind aan te spreken. Geen oplossing zo krachtig en werkzaam als een oplossing die door het kind zelf bedacht is.

De afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkeld met verschillende opleidingen op het gebied van coaching voor kind en volwassene. Ik heb o.a. trainingen gevolgd inzake Geweldloze Communicatie, Familie-opstellingen, een jaartraining over de methodiek van Byron Katie,  het eerste jaar van de opleiding Analytische Tekentherapie in Amsterdam, het Vrouwencollege en de Reader-Coachopleiding bij Essence in Bodegraven, de 3-jarige opleiding Jungiaanse Psychologie van Karen Hamaker, de Ademcoachopleiding van Stephen Monné en ik ben bezig met de HealingTao-opleiding bij Eva van der Plas.

Dit alles heeft geresulteerd in de start van BuroYou in 2016. Daarmee is mijn droom uitgekomen. Ik hoop met mijn buro zowel kinderen als volwassenen verder op weg te helpen bij hun zoektocht naar meer balans.

 

 

css.php